Home Gezondheid • De tijd van Lippenbalsem is weer aangebroken!

De tijd van Lippenbalsem is weer aangebroken!

 - 

Iedereen kent wel het gevoel dat je lippen droog of schraal zijn en daarvan kun je erg veel last van hebben. Hiervoor is dan ook een oplossing, namelijk lippenbalsem. Lippenbalsem wordt vaak verkocht in de vorm van lippenstift of in een klein doosje. Het is een harde zalf die ervoor zorgt dat je lippen niet meer droog en pijnlijk zijn. De zalf wordt meestal gemaakt van bijenwas en menthol. Er is tegenwoordig ook lippenbalsems met UV-filters die ervoor zorgen dat je lippen beschermt zijn tegen zonnestraling. Dit is handig voor als je op zonvakantie gaat of skivakantie gaat.

EOS lippenbalsem

Het nieuwste product uit de ‘lippenbalsemwereld’ is de EOS lippenbalsem die nog meer voordelen heeft dan de normale lippenbalsem. Het zorgt er namelijk voor de lippen langer vochtig zijn en daarbij is het ook makkelijker aan te brengen op de lippen. De EOS lippenbalsem heeft maar liefst acht verschillende smaken: Citroen, Mandarijn, Meloen, Zoete Mint, Zomers Fruit, Frambozen, Bosbes en Aardbeiensorbet. Het product is erg bekend geworden doordat bekende Amerikanen het product gingen gebruiken. Denk hierbij aan Mily Cyrus, Ke$ha en Kim Kardashian. Zij hebben het product gepromoot en daardoor is EOS lippenbalsem nu erg gewild. Het nadeel van de EOS lippenbalsem is dat het bijna nergens in Nederland verkrijgbaar is en daardoor vaak wordt vervalst.

Lippenbalsem verslavend of niet?

Dit is een vraag waarbij de meningen uiteenlopen. Maar het antwoord is simpel: Lippenbalsem is niet verslavend. Er wordt vaak gedacht dat lippenbalsem wel verslavend is maar uit onderzoek is gebleken dat er geen verslavende stoffen inzitten. Het enigste gevaar aan lippenbalsem is dat als mensen het een tijdje gebruiken denken ze gelijk dat ze niet meer zonder kunnen en is het dus een soort van aanwennen geworden. Lippenbalsem wordt over het algemeen in de winter gebruikt en dat komt doordat het dan koud is maar in de zomer heeft men normaal geen last van droge lippen.

Author:blog beheerder