Home Gezondheid • Gebruik FootActive Bij Pijn In De Bal Van De Voet

Gebruik FootActive Bij Pijn In De Bal Van De Voet

 - 

Pijn onder bal voetPijn in de bal van de voet is helaas een blessure die regelmatig voorkomt. De blessure ontstaat vaak uit het niets tijdens het staan, wandelen of sporten. De brede benaming voor deze veelvoorkomende pijn is Metatarsalgie. In de medische wereld worden dit ook wel voorvoetklachten genoemd. Er zijn verschillende oorzaken waardoor de pijn in de voorvoet kan ontstaan. Bijvoorbeeld door erfelijkheid of door het dragen van verkeerde schoenen. Het dragen van hoge hakken kan bijvoorbeeld zorgen voor pijn aan de bal van de voet. Naast deze mogelijkheid zijn er nog meer oorzaken waardoor in de bal van de voet pijn kan ontstaan.

Wat zijn de oorzaken van pijn in de bal van de voet?

Eén van de oorzaken van pijn in de bal van de voet is een holvoetvorm. Diabetes kan ook voor de klachten zorgen. Als je een footactive-comfort-inlegzoolberoep hebt waarbij je veel staat of loopt, dan kan je ook last krijgen van pijnklachten. Overgewicht kan ook een rol spelen in deze pijnklachten. Maar ook simpele problemen kunnen de oorzaak zijn bijvoorbeeld het kopen van te krappe schoenen of een te hoge hak. Het is ook belangrijk dat je schoenen een dikke zool hebben. Met deze simpele aanpassingen kan je de pijn in de bal van de voet voorkomen. De eerste symptomen die ontstaan zijn vaak extra eeltvorming. Als dit ontstaat loop je een groter risico op pijn in de bal van de voet.

Wat kan je doen aan klachten aan de bal van de voet?

Het is belangrijk om een fysiotherapeut te laten kijken naar je klachten. Een fysiotherapeut kan vaststellen wat de oorzaak van de pijnklachten is. Soms zijn een paar maatregelen al voldoende om van de pijn af te komen. Meestal worden steunzolen geadviseerd om zo de druk op de middenvoetsbeentjes te verminderen. Daarnaast is het van belang om je voeten meer rust te geven en te zorgen voor goede schoenen tijdens het fietsen of sporten. Probeer ook minder hoge hakken te dragen en koop hakken van maximaal 3 cm. Schoenen met extra demping kunnen ook zorgen voor een vermindering van de pijn. Met rust genezen de klachten vaak vanzelf en met de hulp van steunzolen. Als de oorzaak bijvoorbeeld ligt bij hamertenen dan is een operatie noodzakelijk om van de pijn af te komen. Een specialist kan dit voor je beoordelen.

Author:blog beheerder