Home Muziek • Gitaren voor kinderen

Gitaren voor kinderen

 - 

Als kind is het natuurlijk niet handig om op een volwassen gitaar het gitaarspel te leren. Daarom heeft men kindergitaren bedacht. Een kindergitaar is namelijk van een kleiner formaat, waardoor deze uitermate geschikt is voor kinderen. Kindergitaren worden van elkaar onderscheiden op basis van een aantal maten, waardoor er een betere keuze kan worden gemaakt door de gitarist. Hieronder wordt het één en ander uitgelegd met betrekking tot het gitaar leren spelen voor kinderen.

Voordelen van een kindergitaar

Een kindergitaar heeft in vergelijking tot een normale gitaar meerdere voordelen. Kindergitaren zijn ten eerste compact en daarom eenvoudig mee te nemen. Daarnaast is de prijs van een kindergitaar voor beginnende gitaristen erg aantrekkelijk. Vaak betaal je maar 40 a 50 euro voor een kindergitaar terwijl een volwassen gitaar al gauw meer dan 70 euro kost.

Diverse maten

Zoals eerder werd gezegd is een kindergitaar in meerdere maten verkrijgbaar. De volgende maten worden onderscheiden: 1/8, 1/4, 1/2, 3/4 en 4/4. In dit geval is de maat 4/4 een normale gitaar. Het is ook belangrijk om te weten dat kindergitaren geschikt zijn tot een leeftijd van dertien jaar. Daarna is het verstandig om over te stappen op een normale gitaar.

Speelgoed gitaren

Naast de kindergitaren zijn er ook speelgoed gitaren. Op deze gitaren kun je niet leren gitaar spelen, omdat deze niet over echte snaren beschikken. Voor kleine kinderen is een speelgoed gitaar vaak wel erg leuk. Een speelgoed gitaar maakt namelijk geluidjes en heeft de vorm van een gitaar. Het is vaak zo wanneer kleine kinderen een speelgoed gitaar hebben gehad ze vaak overstappen op een echte gitaar. Ook is het goed voor de muzikale ontwikkeling van kinderen.

Het kopen van een kindergitaar of speelgoed gitaar kan gewoon eenvoudig online. Soms kan het ook verstandig zijn om meerdere maten te testen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een muziekwinkel, welke kindergitaren verkoopt.

 

 

In Muziek

Author:blog beheerder