Home Cadeaus & Kaarten • Gouden verlovingsringen voor dames

Gouden verlovingsringen voor dames

 - 

Goud is de kleur van rijkdom, wijsheid en goddelijkheid. Al duizenden jaren geven mensen goud aan hun naasten, om eer, goede vriendschappen en liefde aan elkaar te symboliseren. En dit gebeurt vandaag de dag nog steeds, in de vorm van verlovingsringen. Gouden ringen zijn het meest traditioneel van alle verlovingsringen. Ze zijn verkrijgbaar in geelgoud en witgoud. Beide opties zijn erg populair, en zullen elk aanzoek speciaal maken.
De kleur van de ring is goud, maar goud alleen is niet sterk genoeg om te gebruiken voor juwelen. Door het goud samen te voegen met materialen als nikkel, zink en palladium, krijg je prachtige gouden ringen die ook geschikt zijn om dagelijks te dragen zonder dat ze snel beschadigd zullen raken.
De meeste gouden ringen zijn 9-, 14- of 18-karaats. Hoe meer karaats, hoe meer goud er in de ring zit, dus hoe duurder de verlovingsring wordt. Het goudgehalte kan de kleur echter beïnvloeden. Het is dus goed om bij de juwelier de ringen met verschillende goudgehaltes naast elkaar te leggen om de kleuren te vergelijken. Maar de kleur is niet alleen afhankelijk van het aantal karaats. De goudtint wordt ook bepaald door het soort materiaal dat gebruikt wordt naast goud. Puur goud heeft een gele kleur. Maar wanneer bijvoorbeeld koper gebruikt wordt, zal de ring meer roodgoud zijn. Met zilver of palladium zal de kleur van de verlovingsring een prachtig witgoud zijn.
Een witgouden verlovingsring geeft de traditionele ring een moderne twist, door gebruik te maken van net even een andere kleur. Deze stijl is op dit moment erg populair omdat het een goede balans van traditioneel en modern bevat. Dit geeft een elegant en verfijnd uiterlijk.
Een diamanten steen past goed bij een gouden verlovingsring, voornamelijk een ‘doorzichtige’. Tegenwoordig zijn er echter veel heldere stenen die erg op diamant lijken, maar die toch goedkoper zijn. Een voorbeeld hiervan is de moissanite steen. Zo kun je met een budget toch een erg mooie ring betalen.
Bij een gouden verlovingsring wordt snel gedacht aan geelgoud, maar dit hoeft dus niet zo te zijn. Geelgoud is traditioneel, maar witgoud geeft dit traditionele toch nog even een moderne twist. Beide opties zullen echter in de smaak vallen bij een aanzoek, het is maar net welke tint het best bij de vrouw past.

Author:blog beheerder