Steeds meer mensen daten via het internet. De tijd dat hier nog een beetje een taboe op heerste is allang voorbij. In korte tijd zijn er enorm veel nieuwe dating websites bij gekomen. Daarnaast komen er ook steeds meer dating apps voor de mobiele telefoon. Je hoeft dus echt niet meer naar de kroeg om een nieuwe partner te vinden.
Toch zitten er ook nadelen aan het daten op internet. Kort geleden heeft de overheid hier campagnes voor gestart. Namelijk de campagne veilig op het internet. Online daten kan erg leuk zijn, maar je weet niet tegen wie je praat en of die gene wel is wie die zegt dat die is. Je kent vast wel de verhalen van oude mannen die jongeren benaderen via het internet en zich voordoen als een leeftijdsgenoot. Dit is één van de redenen waarom de overheid de campagne Veilig op het Internet is gestart.
Op de website van de overheid kun je meer informatie vinden over deze campagnes. Hierin wordt precies uitgelegd waar je op moet letten als je online wilt gaan daten.
We zetten er hier alvast een paar op een rijtje.
Pas op met persoonlijke informatie. Deel nooit zomaar persoonlijke informatie met iemand die je nog niet in het echt hebt gezien. Deze informatie zou weleens misbruikt kunnen worden.
Als je een eerste afspraakje hebt. Laat dit dan altijd aan een persoon uit jou omgeving. Zodat er iemand op de hoogte is van deze afspraak. Nog beter is om iemand mee te nemen. Deze persoon kan altijd weer weg gaan als het goed zit.
Volg altijd je gevoel. Als je argwaan hebt kan dit gevoel zomaar kloppen. Dus zet je gevoel niet zomaar aan de kant, maar luister goed naar jezelf.
Zorg altijd voor een 2e plan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je date fake is of gewoon niet komt opdagen. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom handig om altijd een backup plan te hebben. Bijvoorbeeld iets wat je kunt gaan doen als het niet door gaat of toch blijkt tegen te vallen.
Met deze tips moet het daten via internet helemaal goed komen.