Home Vrijwilligerswerk • Vrijwilligers werk past dat bij mij, waar vindt ik dat?

Vrijwilligers werk past dat bij mij, waar vindt ik dat?

 - 

Je kent het wel je hebt vakantie en je verveeld je en weet niet wat je al die weken moet gaan doen. Je Jongeren Vrijwilligerswerkkijkt op internet maar komt tot de conclusie dat je nog te jong bent om te gaan werken en dan kom je tot het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen maar waar? als allereerste zou ik gaan zoeken wat bij je past hou je van dieren dan zou je kunnen vragen of je bij een dierenasiel mag gaan helpen de honden verzorgen, uitlaten de kennels schoonmaken en dat je het personeel van een aantal taken afhelpt waar hun misschien anders geen tijd meer voor zouden hebben. Maar je kunt ook zelf kijken waar jou interesse ligt bijvoorbeeld bij vrijwilligers vacaturebank kun je gaan kijken wat het beste bij jou zelf past.

Korte tijd vrijwilligerswerk doen?

Bij de meeste gevallen kun je ook een korte tijd vrijwilligers werk gaan doen en kijken of het bij jou past als persoon bijvoorbeeld lijkt het jou leuk om ouderen mensen te verzorgen denk hierbij aan spelletjes doen of gaan wandelen of gewoon voor de gezelschap als de familie niet meer op bezoek komt dan ben jij wel handig… maar kom je nader tot de conclusie dat het toch niet bij jou past dan is het geen enkel probleem om van plek te gaan wisselen.. natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een week daar gaat helpen en de ander week weer een andere plek wilt denk dus goed na voordat je ergens vrijwilligerswerk wilt gaan doen dan zomaar erop in te gaan zonder over nagedacht te hebben of het bij jou past en of je natuurlijk genoeg tijd ervoor hebt als de vakantie is afgelopen en je naar school moet dan is het niet de bedoeling dat je dan niet meer of zelden komt.

Hoe weet ik of ik vrijwilligerswerk langer mag doen?

Dat kan natuurlijk liggen aan het bedrijf waar je vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Niet alle mensen zijn even blij als je na 1 week weer vertrekt omdat je het niet bevalt. Je zou als je het heel erg leuk vindt aan het bedrijf kunnen vragen of je langer daar mag helpen de meeste mensen vinden het heel erg leuk als andere mensen tijd maken voor andere mensen en daar is iedereen toch meegeholpen al kom je maar eens af en toe om met mensen weer een praatje te maken. Of gewoon eens meehelpen een maaltijd te maken wanneer andere mensen dit niet meer zelf kunnen doen daarom kies je dus voor vrijwilligerswerk en dan wordt de wereld weer een stukje beter altijd fijn om te weten het verschil maak jezelf!

Author:blog beheerder