Home ICT • Waarom ICT beheer Uitbesteden?

Waarom ICT beheer Uitbesteden?

 - 

Wat is het doel van ICT beheer? Het zo goed mogelijk laten functioneren van de in het bedrijf aanwezige software en apparatuur. Goed ICT beheer isSpete Algemeen belangrijk. Allen dan kunnen de werknemers van een bedrijf goed functioneren. ICT beheer is overigens niet alleen het optimaal laten gebruiken van de software en de apparatuur. ICT beheer is ook het onderhoud, de beveiliging en de vernieuwing van de in het bedrijf aanwezige software en apparatuur.

ICT beheer: zelf doen of uitbesteden?

Veel bedrijven zijn niet in staat om de nieuwe technologische ontwikkelingen, die elkaar in rap tempo opvolgen, bij te houden. Bovendien neemt het aantal cyberaanvallen op bedrijven toe. Deze cyberaanvallen zijn steeds geavanceerder. Kan het ICT beheer binnen het bedrijf de technologische ontwikkelingen niet meer bijhouden? Het uitbesteden van het ICT beheer aan een externe expert is dan zeker het overwegen waard. Er zijn diverse ICT bedrijven waar je een externe expert kunt inhuren. Een van die bedrijven is spete.nl.

Voordeel: meer veiligheid

Een van de voordelen van het uitbesteden van ICT beheer is meer veiligheid. De ingehuurde expert is immers gespecialiseerd in security. Hij weet wat bij beveiligingsproblemen de beste en meest actuele oplossingen zijn. Uiteraard zorgt hij ook voor beveiligingsupdates. Het risico dat ongewenste ‘gasten’ toegang weten te krijgen tot vertrouwelijke bedrijfsinformatie is miniem. Uitbesteden van het ICT beheer zorgt dus voor een hogere mate van veiligheid.

Voordeel: goedkoper

Bedenk dat het zelf inrichten van de ICT binnen een bedrijf, alsmede het zelf onderhouden en beveiligen van de ICT, een behoorlijke investering vergt in systemen en gespecialiseerde mensen die u moet monitoren. Een ICT expert binnen het bedrijf moet ook trainingen volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dan zijn er nog de bijkomende kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor updates, licenties en personeeldkosten zoals pensioenopbouw. Bij uitbesteding van ICT beheer komen de zojuist genoemde kosten voor rekening van het uitlenende ICT bedrijf. Er hoeft alleen betaald te worden voor de door de door de externe ICT professional verleende diensten. Waarschijnlijk is de kwaliteit hoger en het te betalen bedrag en investering in tijd lager dan wanneer een bedrijf ervoor kiest om het ICT beheer niet door eigen mensen te laten doen.

Kiezen voor uitbesteden

Wordt er gekozen voor uitbesteden van het ICT-beheer? Besteed dan voldoende tijd aan het zoeken naar een betrouwbaar bedrijf dat het ICT beheer binnen het bedrijf kan verzorgen. Spete.nl is een professionele specialist in ICT oplossingen. Ze bieden de oplossing waar het MKB en zzp’ers naar op zoek zijn. ICT beheer uitbesteden? Neem vandaag nog contact op met de professionals van Spete.nl ICT-diensten. Surf naar hun website www.spete.nl.

In ICT

Author:Otto