Home Gezondheid • De behandeling van hielspoor met biomechanische inlegzolen

De behandeling van hielspoor met biomechanische inlegzolen

 - 

Eerst is het belangrijk om te weten wat hielspoor nu precies is.

Wat is hielspoor?

Dit is een hardnekkige pijn onder aan de hiel. Onder het hielbeen bij de voet is er een verkalking dithielspoor behandeling is waar te nemen op een röntgenfoto.

Waardoor komt het?

Het geeft een pijn onder aan de hiel door overbelasting maar dit kan ook voelbaar zijn in verschillende delen van de voet. De overbelasting vindt plaats bij veel spanning op de peesplaat, waardoor er druk op de hiel komt. Dit is wel een lastige blessure, het niet behandelen van hielspoor kan zorgen dat de blessure maandenlang kan duren.

Komt hielspoor nu vaak voor?

Dit is de meest voorkomende voetaandoening in Nederland. Heel veel mensen hebben hier kalkafzetting (in de voet) pas als door verkalking pijn ontstaat spreken we over hielspoor.

Wat zijn de precieze symptomen bij hielspoor?

Je hebt veel last van pijn in de hiel, de pijn is hevig in de ochtend, of na lang stilstaan of zitten, de pijn is ook vaak fel. Waar kun je last van hebben, pijn bij het lopen, land stilstaan, onder aan de hiel pijn, na lang zitten, stijf of gespannen aanvoelen van de voet, pijn in hiel bij het autorijden.

Wat zijn de factoren bij hielspoor?

Met name overgewicht, veel activiteit waardoor de voet wordt belast, hardloopinspanning, verkeerd schoeisel, platvoeten of holvoeten, veel te lang zitten en of staan, korte kuitspieren, leeftijd speelt ook een rol.

De behandeling van hielspoor

Je kan in het beginstadium vaak zelf veel doen, als je twijfelt of je hielspoor hebt ga naar de huisarts. De volgende zaken kun je zelf controleren: kijk kritisch naar je schoenen, gebruik inlegzolen/steunzolen of inleg hakjes. Let daarnaast ook op je houding, en als je denkt dat je last hebt van overgewicht (hoeft absoluut niet veel te zijn) ga dan gezonder eten, je kunt ook pijnstillers of ontstekingsremmers gebruiken (maar let op, dit verhelpt de klachten niet). Als je toch klachten blijft houden doe dan rekoefeningen en doe iets met krachttraining. Je kunt ook met een strassburg sok of nachtspalk slapen en koel je hiel met ijs (wel een theedoek om het ijs doen, anders bevriest je huid). Als je na lange tijd nog last houdt, ga dan naar een arts, fysio of podotherapeut (de zorgt ervoor dat je goede steunzolen krijgt. Bij de fysio word de methode/behandeling shock wave toegepast. Je kunt ook injecties met corticosteroïden krijgen en heel soms is een operatie noodzakelijk, massage kan soms ook helpen.
Je kan ook kiezen voor een alternatieve behandeling zoals dry-needling of triggerpoint massage voor hielspoor behandeling. Een snelle en eenvoudige manier om hielspoor pijn te verlichten is middels de biomechanische inlegzolen van Footactive. Voor meer info klik op voorgaande link.

Author:blog beheerder